Veel gestelde vragen

Vind hieronder de meest gestelde vragen.

Zit jouw vraag er niet bij, bel ons dan gerust of stuur een email

Algemeen

Hoe zorg ik ervoor dat onze vereniging zoveel mogelijk sponsorinkomsten krijgt?

Door uw unieke landingspagina url zoveel mogelijk te delen met anderen. Dit kan via mailings, in Whatsapp groepen, via social media kanalen, uw website en zelfs via een QR code in de kantine. Uw club mag gebruik maken van onze social media pakketen en tips, maar uiteraard mag u uw eigen creativiteit ook de ruimte geven.

Het mooie van sponsorjouwclub is dat spelers die eenmaal lid zijn, ook levenslang voor inkomsten zullen zorgen voor een club. Zelfs als ze na 2 jaar weer eens een inzet doen op een sportwedstrijd, zal het systeem dit registreren en een vergoeding voor de club opleveren.

Mogen ook ‘niet-leden’ zich aanmelden via onze landingspagina?

Ja, iedereen die uw vereniging wil steunen mag zich aanmelden. Nodig dus vooral vrienden, familie en kennissen uit om zich aan te melden via uw landingspagina.

Als u alleen al de spelers in de vereniging benadert die al eens een inzet op een wedstrijd hebben gedaan, zal dit al een substantiële inkomstenbron voor de vereniging worden.

Hoe ziet een samenwerking eruit?
  • Als u met ons gaat samenwerken dan gaan wij eerst alle informatie in orde maken samen met de vereniging. Wij richten een persoonlijke landingspagina in en u ontvangt hiervan een unieke link(url). Vaak ziet deze als volgt uit: www.sponsorjouwclub.nl/verenigingsnaam. Daarnaast ontvangt u van ons een inlogcode voor het systeem waarmee u kunt bijhouden hoeveel sponsorinkomsten uw vereniging al heeft verdiend.

Op de landingspagina bieden wij drie bookmakers aan, deze kunnen wisselen omdat we de bookmaker met hoogste vergoeding voor u kiezen. Als dat het geval is dan stellen wij u hiervan op de hoogte. Als u de unieke link deelt via uw website, social mediakanalen, mail of Whatsapp kunnen uw leden die pagina ook zien.

Zodra zij zich aanmelden bij één van de bookmakers en minimaal €20,- storten, kunt u via uw inlogcode in het systeem (na 24 uur) zien dat de eerste sponsorinkomsten binnen komen. Deze inkomsten betalen wij vervolgens eenmaal per kwartaal aan uw club uit.

Welke clubs, verenigingen en stichtingen komen in aanmerking voor sponsorjouwclub.nl?

Iedere club, vereniging of stichting kan en mag zich aanmelden bij sponsorjouwclub.nl. Iedereen krijgt zijn eigen landingspagina. Via deze unieke link(url) kunt u zorgen dat leden zich aanmelden waarmee de club, vereniging of stichting sponsorinkomsten ontvangt.

Als uw vereniging niet is aangesloten, maar uw eigen team wil wel graag meedoen, dan kan dat ook. Ook voor afzonderlijke teams kan er een landingspagina gemaakt worden waarmee het team sponsorinkomsten kan verdienen. Leuk voor een teamuitje op het einde van het seizoen!

Is het de bedoeling dat wij inzetten op wedstrijden van onze eigen club?

Nee, op amateur sportwedstrijden kan er bij bookmakers niet worden ingezet. Er verandert niets aan hoe een speler kan inzetten op sportwedstrijden. Het enige verschil is dat de speler nu speelt bij een bookmaker die de vereniging steunt en hiermee inkomsten genereert voor de vereniging.

Wat verwacht sponsorjouwclub.nl terug voor deze sponsoring?

Niet veel, u bepaalt zelf wat uw vereniging wel of niet doet. Het is voor ons wel prettig om een enthousiast aanspreekpunt binnen de club te hebben. Hoe meer aandacht u geeft aan dit initiatief, hoe meer inkomsten u zult genereren.

Als u een banner op uw website plaatst, gebruik maakt van onze aangeboden social media pakketen, gebruik maakt van de Whatsapp berichten en mailings, dan zult u zien dat u meer inkomsten genereert dan wanneer u bijna niets doet. Echter heeft uw club zelf de keuze waar ze wel of geen gebruik van maken.

Kan ik bij jullie langs komen of jullie bij ons voor meer informatie?

Ja, u kunt op afspraak bij ons op kantoor langs komen. Dit kan op de Hoogstraat 47 in Berlicum. Daarnaast kunnen wij bij uw vereniging langs komen voor een persoonlijke uitleg of via een digitale meeting.

Wat is het voordeel van sponsorjouwclub.nl?

Er zijn veel voordelen aan het samenwerken met sponsorjouwclub.nl. Het grootste voordeel is wellicht dat u niet gebonden bent aan één bookmaker die wellicht exclusiviteit eist.

Daarnaast kunnen wij bookmakers een grote groep potentiele klanten aanbieden waardoor onze afspraken met bookmakers beter zijn dan wanneer één club een beperkt aantal leden aan kan brengen. Dit voordeel ziet u terug in uw sponsorinkomsten!

Bookmakers werken met contracten die u moet tekenen. Dit contract brengt verplichtingen met zich mee en is op een gegeven moment verlopen. U moet hierdoor constant contact onderhouden met deze bookmaker. Al deze randzaken nemen wij voor u uit handen.

Als wij een afspraak met een bookmaker maken die zorgt voor nog hogere sponsorinkomsten, dan brengen wij u daarvan op de hoogte en passen wij uw persoonlijke landingspagina aan.

Wanneer kan ik sponsorjouwclub.nl opzeggen?

Dat is op ieder moment mogelijk. Wij zijn graag transparant en gaan uit van onze toegevoegde waarde aan uw vereniging, daarom verwachten wij niet dat verenigingen opzeggen. Mocht u dit onverhoopt toch willen doen, dan is dat op ieder moment en per direct mogelijk.

Moeten wij een contact tekenen als club?

U tekent een samenwerkingsovereenkomst met ons, zodat u zeker weet dat Sponsorjouwclub.nl zijn verplichtingen nakomt. U vinkt aan dat u akkoord bent met de algemene voorwaarden. In deze voorwaarden staan de afspraken die wij met de club maken.

De club heeft geen verplichting naar sponsorjouwclub en kan dus ieder moment de samenwerking stop zetten.

Komen leden niet in de problemen door deze mogelijkheid?

We willen dat clubs zich vooral richten op de leden die al ervaring hebben met het inzetten op sportwedstrijden. Het enige verschil is dat de speler nu gaat spelen bij een aanbieder met een vergunning en dat de vereniging hierdoor sponsorinkomsten kan genereren. Het inzetten op een sportwedstrijd is een algemeen geaccepteerde bezigheid die een wedstrijd extra spanning geeft.

De bookmakers moeten aan strenge eisen voldoen en houden het speelgedrag in de gaten, dit wordt door de Kansspel autoriteit van Nederland gecontroleerd.

Verzamelt sponsorjouwclub emailadressen van spelers?

Nee, wij hebben geen inzage in wie zich aanmeldt. Iedere speler krijgt een spelers ID en is voor zowel de club als voor sponsorjouwclub anoniem.

De bookmakers zullen wel persoonlijke informatie vragen bij het aanmaken van een account.

Financieel

Hoe vaak betaalt sponsorjouwclub.nl uit?

Wij zullen vier maal per jaar het verdiende bedrag van de laatste drie maanden automatisch op de rekening van de vereniging storten.

Als het gespaarde bedrag onder de €100 is, dan blijft het staan tot het volgende kwartaal.

Hoeveel kan onze club aan sponsorinkomsten ontvangen?

Er is geen limiet aan de hoogte van de sponsorinkomsten. Hoe meer aandacht u besteedt aan het promoten van uw eigen landingspagina, hoe meer inkomsten u zult genereren voor uw club.

De verdiensten zijn afhankelijk van het aantal spelers en afhankelijk van hoeveel deze spelers zullen inzetten. Onze ervaring is dat 20 spelende spelers, gemiddeld €500 tot €1000 per jaar op kunnen leveren aan sponsorinkomsten voor de vereniging.

Hoeveel sponsorinkomsten moeten wij minimaal hebben voor er een uitbetaling plaats vindt?

Wij betalen iedere drie maanden uit, echter moeten de sponsorinkomsten minimaal €100,- zijn. Heeft u deze drempel niet gehaald, dan blijven de huidige sponsorinkomsten staan en worden de inkomsten na drie maanden betaald als de drempel van €100,- wel behaald wordt.

Hoe verdient sponsorjouwclub.nl zijn geld?

Doordat wij bij bookmakers een grote groep potentiele klanten kunnen aanbieden en wij jarenlange contacten hebben, kunnen wij heel goede afspraken maken bij bookmakers. De bookmakers willen hierdoor graag bij ons adverteren, hieruit haalt Sponsorjouwclub.nl zijn inkomsten.

Stoppen de uitbetalingen als we niet meer samenwerken?

De uitbetalingen blijven doorgaan zolang er spelers inzetten doen bij de aangesloten bookmakers. Als een samenwerking wordt stopgezet, trekken wij eventuele kosten af van de driemaandelijkse uitbetaling. Mochten er geen of minimale inkomsten zijn geweest, dan hoeft een club geen geld aan sponsorjouwclub.nl te betalen.

Waaruit bestaan de sponsorinkomsten?

De sponsorinkomsten bestaan uit twee delen. Het eerste deel ziet de club direct in het systeem, zodra een speler zich aanmeldt via de landingspagina en geld stort. Het tweede deel bestaat uit inkomsten wanneer een speler een inzet plaatst op een sportwedstrijd. De vereniging krijgt van de totale netto winst die een bookmaker maakt aan spelers die zich aanmelden via de landingspagina, een percentage.

Legaal

Mag je in Nederland inzetten op sportwedstrijden?

Ja, vanaf 1 oktober 2021 treed de Kansspel op afstand(KOA) in werking. Deze wet reguleert het inzetten op sportwedstrijden.

Vóór 1 oktober 2021 mocht je in Nederland ook inzetten op sportwedstrijden, dat kon toen alleen bij de TOTO, dit is onderdeel van de Nederlandse loterij. De Nederlandse loterij is eigendom van de staat. Doordat de KOA in werking is getreden, geeft de Nederlandse overheid aan meer bookmakers, dan alleen de Nederlandse loterij een licentie uit. Met deze licentie mogen bookmakers het inzetten op sportwedstrijden aanbieden.

Mag iedereen zich aanmelden bij een bookmaker?

In Nederland mag iedereen van 18 jaar en ouder zich aanmelden om in te zetten op sportwedstrijden. Echter adviseren wij om uw landingspagina alleen te promoten bij leden vanaf 24 jaar. Leden van 18 tot 24 mogen en kunnen zich echter wel aanmelden en kunnen sponsorinkomsten genereren.

Wat is Cruks?

Cruks is de afkorting voor het Centraal register uitsluiting kansspelen. Als een van uw leden hier in vermeld staat, dan kan hij geen account aanmaken bij de legale bookmakers.

Je komt in dit register als een aanbieder of jij zelf je hiervoor aanmeldt. Een registratie bij Cruks zorgt ervoor dat je niet mee mag doen aan online kansspelen en je ook niet meer welkom bent in fysieke casino’s. Hierdoor worden spelers voor wie het geen spelletje meer is in bescherming genomen.